A 7. b osztállyal a Petőfi Irodalmi Múzeum mozgókiállítását tekintettük meg március 13-án. Az Arany János életútját és költészetét bemutató interaktív kiállításon a gyerekek kipróbálhatták a Toldi erőjátékot, virtuálisan végigjárhatták az Arany-emlékhelyeket, láthatták a radványi sötét erdőt és egy játékos kvíz formájában szókincsüket is próbára tehették.

A Méliusz Juhász Péter Könyvtárban angol nyelven olvashattak és oldhattak meg rejtvényeket a világ különböző városainak karneváljairól a 6.c osztály angolosai.

Február 27-én a 6.b osztály ellátogatott a Kölcsey Központba, ahol megnézte a „De  lelkem Isten megnyitá”- köztünk élő Arany János című  időszaki kiállítást.

Részt vettünk a kiállításhoz kapcsolódó múzeumpedagógiai foglalkozáson. A csoportokra osztott osztály egy-egy Toldi karakter bőrébe bújva járhatta be még egyszer a kiállítást, és oldotta meg a csapat feladatait. Az interaktív társasjáték érdekes feladatokat tartalmazott, a csoportok munkáját értékelte a játékot vezető pedagógus.

Február 16-án rendhagyó magyaróra keretében a 7.b osztállyal ellátogattunk a Benedek Elek Könyvtárba, s megtekintettük a magyar széppróza napja alkalmából  aznap megnyitott, Jókai Mór életét és műveit bemutató kiállítást.

Egy PowerPoint segítségével kaptunk tájékoztatást az író életének legfontosabb eseményeiről, valamint a Jókai-emlékhelyekről. Belelapozhattunk regényeibe, illetve részleteket láthattunk Az aranyember című regényének filmadaptációjából.

Csatlakozz Te is!

A Debreceni Egyetem orvostanhallgatói minden egyetemi félévben megszervezik a műanyagkupakok gyűjtésének akcióját. Az ebből származó összeget a Leukémiás Gyermekek Alapítványa számára ajánlják fel. Ebben a tanévben iskolánk tanulói is bekapcsolódtak a kezdeményezésbe. A szelektíven gyűjtött kupakokkal nemcsak környezetünket óvhatjuk, hanem a beteg gyerekeken is segíthetünk.

November végéig 60 kg kupakot gyűjtöttünk.

 

Gyűjtsd a kupakokat! Helyezd el az aulában (a porta mellett) található dobozban!
Az akció folytatódik a tanév végéig.

2017. november 13-án hétfőn a 6.b osztály a Magyar nyelv napja alkalmából ellátogatott a Debreceni Művelődési  Központba. Osztályunk először közös versmondáson vett részt, ahol Arany János: A vigasztaló című versének részletét mondtuk el. Majd egy kiállítóteremben népi ruhákat, gyerekjátékokat, tarisznyákat, népi hímzéseket, díszeket néztünk meg.

Ezután leültünk egy asztalhoz, amin papírlevelek, tollak és versek hevertek. Fel kellett írni kedvenc versünk részletét, majd ki kellett ragasztanunk egy paravánon lévő fára. A következő teremben három asztal állt: az egyikből megadott szavakból kellett verset írni, a másodikon iniciálékat lehetett díszíteni, a harmadik asztalnál nyelvi fejtörőket és rejtvényeket kellett megoldanunk. Végül az Alföldi Nyomda Gutenberg-présével megnézhettük a nyomtatást.

Nagyon jól éreztük magunkat!                                  

Kovács Luca 6.b osztályos tanuló

Az Állatok Világnapja alkalmából október elején rendeztük meg a hagyományos „Kisállat bemutatót”.

Az épített környezetben élő denevérek védelmének fontosságára hívta fel a figyelmet a Denevér Nap. A programon a 2.b osztály tanulói is részt vettek.

Hagyományainkhoz híven idén is megrendezésre került a Magyar Népmese Napja Benedek Elek születésnapjára emlékezve.

Bejelentkezés

Oldalainkat 69 vendég és 0 tag böngészi