Nagy várakozás előzte meg az első családi nap rendezvényeit. A szülők és a gyerekek már hetekkel előtte megismerhették a nap programját, választhattak a vetélkedők és a bemutatók széles kínálatából.

 

 

Már hetekkel, sőt hónapokkal az évforduló napja előtt elkezdtük a készülődést, hogy méltóképpen emlékezzünk meg az eltelt három évtizedről.

Iskolánk fennállásának 30. évfordulója alkalmából pályázatokat hirdettünk a tanév elején. A pályamunkák megtekinthetők az iskola honlapján.

A prózaíró, a versíró és a rajzpályázatra beküldött pályamunkák értékelése, az eredményhirdetés a 30. évforduló alkalmából megrendezett JUBILEUMI ÜNNEPSÉG keretein belül zajlott.

Iskolánk fennállásának 30. évfordulója alkalmából pályázatokat hirdettünk a tanév elején.

A versíró pályázat témája: Iskolánk élete

Az elbeszélés, novellaíró pályázat témája:

Milyen lehetett 30 évvel ezelőtt ebbe az iskolába járni?
vagy
Milyen lesz 30 év múlva az Árpád Vezér Iskola?

rajzpályázat témája:

Örökítsd meg az iskolánkat az utókor számára!

Január 17-én egy időutazáson vettünk részt, hiszen az elmúlt 30 év divatjával ismerkedtünk meg Csilla néni segítségével. PPT program tette érdekessé, színessé ezt a kalandozást. Ezután választottunk a megismert divatirányzatok közül, s indulhatott a fantáziánk, hiszen következett a tervezőmunka. Egyénileg, illetve párban is dolgozhattunk. Lelkesen rajzoltunk, díszítettünk, színeztünk.
 
Nagyon kellemes hangulatban telt a délután, jól éreztük magunkat, s igencsak tetszett ez az érdekes program!
 
Tóth Zsófia, Lisztes Boglárka 4. c
 

Az elsős és másodikos gyerekek kipróbálhatták a méhecskés robotot, ami szórakoztatva tanít és segíti a problémamegoldó gondolkodás fejlesztését.

Alsós karácsonyi kézműveskedés

Az adventi projekt zárásaként a téli szünet előtti utolsó tanítási napon kézműves forgatag várta az alsós tanulóinkat.

Tíz helyszínen lehetett szebbnél szebb karácsonyi ajándékot készíteni. Mindenki ízlésének, kézügyességének megfelelően választhatott a kínálatból. Így a kis kezek mécsestartókat, papírból vagy textilből fenyődíszeket, csillámos papír hópihéket, fenyőkoszorúkat, hópehely szoknyás balerinákat, téli könyvjelzőket, fonalfenyőket, papír vagy dióhéj rénszarvasokat varázsoltak a foglalkozás végére.

Ezt a napot megkoronázta az énekkarosok karácsonyi műsora.

A szülőkkel közös sütizéssel és csillagszóró gyújtással kívántunk mindenkinek békés ünnepeket és boldog újévet.

 

A 30 év 30 játék program keretében Activity játékban mutatták meg a gyerekek ügyességüket.

Bejelentkezés

Oldalainkat 233 vendég és 0 tag böngészi