Kedves Látogató!

Az iskola intézményvezetőjeként köszönöm, hogy érdeklődik az Árpád Vezér Általános Iskola iránt.

„A gyermek olyan, mint egy pillangó a szélben.
Néhányan magasabbra repülnek, mint mások.
De mindegyik olyan magasra repül, amilyen magasra csak tud.
Miért hasonlítanánk őket össze?
Mindegyik különböző.
Mindegyik különleges.
Mindegyik gyönyörű.”

Ez az idézet iskolánk pedagógiai hitvallása is lehetne, hiszen intézményünkben a gyermekek jelentik a legnagyobb értéket. Ennek szellemében nevelőközösségünk 3 évtizede azon munkálkodik, hogy a ránk bízott apróságokból magabiztos, jól felkészült kamaszokat neveljünk. E cél érdekében kollégáim okos szeretettel, következetesen végzik munkájukat, melynek eredménye tükröződik a versenyeken való sikeres helytállásban, a középiskolai felvételi eredményekben és nem utolsósorban a sok kitűnő év végi bizonyítványban.

Nevelő - oktató munkánk sikerének a legfőbb támasza a támogató szülői háttér, ahol értéknek tartják a tudást, és közösen azon munkálkodunk, hogy a gyermekek tudásban és emberi erényekben egyaránt gazdagodjanak.

Intézményvezetőként mindig arra törekszik az ember, hogy az általa vezetett intézmény jó iskolaként éljen a köztudatban. De milyen a jó iskola? A szülők, gyermekek  és a nevelőtestület által megfogalmazott elvárások és igények alapján az a jó iskola :

  • Ahol megvalósul a gyermekközpontú szemléletmód.
  • Szerető, motiváló légkörben tanulhatnak a diákok, ahol mindennek mértéke a gyermek.
  • Ahol magas szakmai színvonalú oktató-nevelő munka hatására a gyermekek képességei sokoldalúan fejlődhetnek.
  • Ahol a legnagyobb motiváló erő a sikerélmény.
  • Ahol érték a tanulás, a tudás.
  • Ahová a stabil értékrend ismeretében - amit az iskola közössége képvisel -, a szülők szívesen hozzák gyermekeiket, és partnerként együttműködnek a pedagógusokkal a nevelési-oktatási célok elérésében.
  • Ahol oldott és őszinte munkahelyi légkörben minden kolléga fontosnak érzi magát, szakmai együttműködés és felelősségvállalás jellemző a kollégákra.
  • Ahol a tanulás gyermekbarát környezetben zajlik.
  • Amelyik képes arra, hogy a folyamatosan változó világban rugalmasan tudjon megfelelni a tanulók, a szülők és a fenntartó elvárásainak.

Kollégáimmal együtt azért dolgozunk a mindennapokban, hogy ezek a kritériumok teljes mértékben megvalósuljanak a Debreceni Árpád Vezér Általános Iskolában.

 

Nagyné Tóth Tünde

intézményvezető

 

 

 

Bejelentkezés

Oldalainkat 85 vendég és 0 tag böngészi