A Debreceni Egyetem Műszaki Karáról érkezett Csernusné Ádámkó Éva, aki bevezetett minket a programozás rejtelmeibe.

Az idén Tóth Elektra anyukája, Dr. Müller Anetta tartott rendhagyó testnevelés órát. Ő vállalta, hogy egy gyógytestnevelés foglalkozást mutat a gyerekeknek, és beszél a munkájáról.

December 3-án az 1.c osztály a Mentőállomásra látogatott, ahol egyik osztálytársunk Lajsz Janó apukája dolgozik. A bejáratnál az intézet vezetője tájékoztatott minket munkájukról. Elmondta, hol és hogyan fogadják a bejövő hívásokat, mikor és honnan indulnak a mentőautók „segíteni”. Megbeszéltük, mikor és milyen telefonszámokon lehet hívni őket, valamint mit kell akkor mondani, ha valaki egy balesetet szeretne bejelenteni.

November 10-én, szombaton a Debreceni Egyetem Agrárcentrumába mentünk, ahol Dövényi-Nagy Tamás fogadott minket és tartott előadást.

Az 1.a osztály december 3-án látogatott el  a TITEM vállalathoz, mely főleg férfi öltönyöket, ingeket, nyakkendőket gyárt. Egyik tanítványunk szülei tették ezt számunkra lehetővé.

A „szüleink nyomában” ellátogattunk az iskolához közeli Agrárcentrumba. Szinte a mezőgazdaság teljes spektrumát áttekintettük a növénytermesztéstől az állattenyésztésen át a termények és állatok hasznosításáig.

2018. október 11-én a 4.c osztály Budapestre utazott. Megnéztük az MTVA Látogató- és Élményközpontját.

2018. szeptember 29-én, szombaton a 4. c osztály egész napos programon vett részt Nádudvaron.

Egyik nap Ildikó néni elhívta anyukámat, hogy meséljen a munkájáról. Anyukám egy bankban dolgozik, pénzügyi tanácsadó. Örömmel vállalta, hogy bemutatja munkáját az osztálynak, és néhány banki kifejezést megismertet velünk.

Dr. Gyüre Péter, a DE Természetvédelmi Állattani és Vadgazdálkodási Tanszékének egyetemi adjunktusa a madarak életét és vonulását kíséri figyelemmel. Ő tartott előadást kutatómunkájáról a 7.c osztálynak. Az előadás nagy részében a madarak megfigyeléséről beszélt. Emellett a madarak jellemző hazai fajairól, vándorlási szokásairól is többet tudhattunk meg. Péter bácsi színes, köztük saját készítésű képekkel tette különlegesebbé a prezentációt. Nagyon érdekes volt. Köszönjük, hogy ellátogatott az iskolánkba!

 Orosz Viktória, Sándor Hanna és Kiss Zsombor

Bejelentkezés

Oldalainkat 108 vendég és 0 tag böngészi